Barnloppis

BARNKLÄDER LEKSAKER VAGNAR SPEL BILSTOLAR BARNMÖBLER CYKLAR BÖCKER FILMER BABYSAKER SKOR MAMMAKLÄDER MM MM

måndag 1 oktober 2012

Barnloppisturné

Barnloppis är tillställningar som drar galet mycket folk. En helt underbar trend som vi hoppas håller i sig. Säterloppisen var som vanligt välfylld med både säljare och köpare. En välorganiserad loppis som återkommer två gånger per år. Att den på senare år bytt lokal och numera huserar i Säterdalen är ett stort plus. Loppisen har nämligen något att erbjuda alla generationer, framför allt den yngre. Mr Udd uppträder och utomhus, om vädret och kläderna tillåter, finns obehindrat med lekutrymme. Vi, som vanligt, passade på att lappa bilar för att göra reklam för vår egen loppis. Denna gång var antalet bilar många fler än lappar vilket skvallrar om det stora antalet besökare. Kul!

För ett par veckor sedan besökte vi Torshälla barnloppis. En loppis med samma koncept som vi och i mångt och mycket en förebild för oss. Dock kunde vi konstatera att vårt system och vår organisering av kassorna verkligen har sina fördelar. Redan efter en timme ringlade sig kön genom hela lokalen och vi tar inte i om mer än 150 personer väntade på att få betala när vi med stor möda försökte lotsa oss ut från trängseln. Kö och trängsel är ett av barnloppisarnas stora dilemma. Trängsel och shoppingpanik kan locka fram de allra sämsta sidor hos vissa, tråkigt nog, då det ofta är små barn som kommer i kläm. Vår erfarenhet säger oss att man kan göra bra fynd även efter den första hysteriska rusningen och att för den som har tålamod att vänta ut köer och trängsel har mycket att vinna!

Framöver ser det ljust ut för oss barnloppis entusiaster! Tre inplanerade loppiser tre helger på raken inom några mils radie. Vikaloppisen är först ut lördagen den 13:e oktober, helgen efter är det S:t Paulusgårdens tur innan det är dags för oss att öppna portarna den 27:e. Samma dag (27/10) är det bakluckeloppis i gamla Gussarvsskolan i Hedemora och för den som vill åka lite längre är det barnloppis i Morgongåva. Helgen innan anordnas klädbytardag i Norberg. Som sagt, en underbar trend som vi hoppas håller i sig!